Workshop Netwerken

VOOR WIE?
pas-afgestudeerden en iedereen die op weg is naar een (andere) baan!

Herken je deze situatie:

  • Ben je bezig een andere baan en opdrachtgevers te zoeken, maar het schiet niet op?
  • Ben je eraan toe om je netwerk effectief te benaderen, maar het komt er telkens niet van?  
  • Zou je ook graag interessante mensen ontmoeten, zodat je in contact komt met bedrijven die op jou zitten te wachten, maar heb je geen idee hoe je dit moet gaan doen?
Dan is de workshop Netwerken iets voor jou.

Na aanmelding krijg je meer informatie om je op de training voor te bereiden.

Veel mensen slaan het netwerken als onderdeel van het werk-vind-proces het liefst over. Ze trekken hun neus op bij het woord netwerken en zien er tegenop mensen te benaderen. Uit ervaring blijkt dat meer dan 95% van de mensen zich ongemakkelijk voelt bij het bezoeken van bijeenkomsten of houden van netwerkgesprekken. Ze stappen niet makkelijk op iemand af om hen iets te vragen. Daardoor duurt het vaak onnodig lang om het werk te vinden die je wilt.

Dit hoeft niet zo te zijn. Juist voor mensen die opdrachten of werk in loondienst zoeken zijn er enorme mogelijkheden. Werkgevers zoeken constant naar goede mensen die iets extra meebrengen, iets wat jou onderscheidt van anderen. Ook jij kunt leren om jezelf zo te presenteren en met gemak een netwerkgesprek te houden, waar je zelfs van kunt genieten. Netwerkgesprekken waarop je je minimaal voorbereidt, maar met een maximaal effect.

Wat is ervoor nodig om dit te bereiken?

Allereerst kennis over hoe je netwerken succesvol inzet om werk te vinden. Om succesvol te kunnen netwerken, is nodig om te weten waar je precies naar op zoek bent, hoe je gesprekken voert, wie de agenda beheert en hoe je doorverwijzingen krijgt. Hoe je de ander een plezier doet en je zijn netwerk beschikbaar stelt.

Maar daarnaast is ook vaak een verandering van mindset nodig. Wat mensen vooral parten speelt, is de manier waarop ze denken over netwerken. Bewust of onbewust hebben ze allemaal beelden in hun hoofd, die van het netwerken bij voorbaat al een nare ervaring maken. Veronderstellingen die vaak niet kloppen, en die als sneeuw voor de zon verdwijnen als je ze kritisch gaat onderzoeken.

In het programma doorloop je 5 stappen. Je gaat het volgende leren:
  • je contacten effectiever benutten
  • jezelf effectief presenteren
  • toegang verkrijgen tot de juiste netwerken
  • je communicatie te verbeteren
  • dat netwerken geven is en een marketingstrategie
Image

Reacties van deelnemers

“In het verleden had ik wel leuke gesprekken, maar niet de informatie waarnaar ik op zoek was. Nu ik meer focus op wat ik wil weten, maakt dat echt verschil.

Als je al die dingen niet weet, zoals hoe je gesprekken moet voeren of welke vragen je moet stellen, gooi je gewoon je energie weg want je haalt veel mindere resultaten.

Door Ingrid heb ik eindelijk praktische kennis over netwerken opgedaan waardoor ik er veel realistischer tegenaan kijk. De slimme tips kan ik iedere keer opnieuw toepassen.

Ingrid is echt supergoed in wat ze doet. Dankzij haar enthousiasme en tips heeft ze me aangezet om het ook echt te doen.

Resultaten: Ik heb mede door de coaching ontdekt wat ik echt wil. Ik rolde vaak van de ene baan in de andere, maar nu weet ik waar naar ik op zoek ben.

Door te netwerken vind ik klanten en klanten vinden mij. Mijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen. Ik houd me bezig met de voordelen van mijn diensten. Alleen al daardoor krijg ik meer klanten.

Locatie/Prijs/Tijdsinvestering/Trainers

De locatie bepalen we in overleg met de deelnemers.

De prijs is  75, 00 euro per deelnemer, minimaal 6 deelnemers, maximaal 10 deelnemers.

De workshop vraagt een tijdsinvestering van 3 uur, dit kan een ochtend, middag of avond zijn.

Ingrid van Ham en co-trainers. Wij weten hoe leuk en effectief netwerken kan zijn. Dat delen wij graag met jou! We hebben al vele mensen met succes geholpen om een leuke en goede baan te verwerven door te netwerken. En zelfstandig ondernemers

Image