Reacties van deelnemers over hun sollicitaties

 

“Vandaag goed nieuws te horen gekregen! Ik ga aan de slag op weg naar een vast contract. Ik ben gister op sollicitatie gesprek geweest bij een video productie maatschappij. En dat ging heel goed. Tijdens het gesprek lieten ze al weten dat het goed voelde en aanstaande vrijdag laten we het elkaar weten. Op die manier hebben we nog even wat tijd om er over na te denken.

Voor het solliciteren heb ik eerst gebeld zoals ik bij jullie heb geleerd  en dat heeft geholpen. Ook met de brief schrijven heb ik gelet op enthousiast zijn en daar kreeg ik ook nog complimenten over. Mijn CV ziet er ook nog steeds zo uit zoals ik met Ingrid heb gedaan dus ik wil jullie zeker bedanken voor de hulp :-)” Jan Hoos

Lees hier meer over het  GO for that JOB!-programma en de workshops

Image

Workshop Netwerken

"Uitgebreide informatie op veel verschillende vlakken gekregen, en toch een duidelijke lijn. Ingrid neemt de tijd om alle verhalen verder uit te diepen! Waar ik het meeste aan had, is dat netwerken voorbereiding vraagt: goed voor ogen hebben wie en wat ik zoek. En ook de goede vragen stellen. De tops en tips; die krijg je in de praktijk niet, wel in deze workshop, erg waardevol!" - Sita

"Het gaat vooral om lef en durf, ontdekte ik. Durf om te vragen, wat ik persoonlijk nodig heb. Ik was bang dat anderen dat als een zwakte zouden zien, maar het is eerder andersom. Op vakantie doe ik het gewoon. Mensen komen zelfs op me af om te vragen wat ik zoek. Maar als het om mezelf of mijn werk gaat, durf ik niet. Ik heb vanavond geleerd om het echt te doen voor mezelf, voor mijn werk. Als ik het niet vraag, weet een ander dus niet waarmee ze me kunnen helpen." - J.V.

"Net zoals in de eerdere workshops van jullie zet de workshop weer aan tot denken. Door het unieke samenspel van Ingrid en de andere trainers leer je goed je persoonlijke leerdoel verwezenlijken. De workshop ‘Netwerken’ bereidt je voor op een effectieve ‘elevator pitch'." - Esther

Reacties van deelnemers uit het GO FOR THAT JOB!-programma

Ik ben pas afgestudeerd. Voor mij persoonlijk was het een soort missing link tussen mijn opleiding en het beginnen met mijn loopbaan. Dankzij de trainers, maar zeker ook de wisselwerking met de trainers.

Het uitzoeken van de ‘musts’ voor een toekomstige functie daar had ik uit mezelf niet zo bij stil gestaan. Daarnaast was het super om met anderen ervaringen uit te wisselen en het horen van hun verhalen. De onderwerpen in het GO FOR THAT JOB! -programma zetten me extra aan het denken.

Meerwaarde is dat ik nu ook de verschillende fases in mijn loopbaan kan onderscheiden.   Bewust zijn van wat ik wil met mijn werk – dat was de eyeopener voor mij. Ik had er nooit zo bij stil gestaan, rolde altijd van de ene in de andere baan. Ingrid zette me aan het denken over de wijze waarop ik in het werk sta. Voldoet dat nog aan mijn verwachtingen? Waar ben ik blij mee? Wat zou ik anders willen zien? En hoe bereik ik dat? Zij geven de tools hiervoor.

"Ik heb de workshop als zeer inspirerend ervaren.  Het GO FOR THAT JOB!-programma gaat verder dan een sollicitatietraining. Door de inzichten en ervaringen van anderen leer je weer even stil te staan bij je eigen carrière en doelen. Het heeft mij laten nadenken over wat ik werkelijk wil en hoe ik dat kan bereiken. De persoonlijke touch van Ingrid  haalt het maximale uit jezelf! " - Esther Kok, marketingprofessional

Een echte aanrader

Wat ik heel leuk vond, was het casual gevoel. Ik heb een hoop tricks en tips gekregen. Na de eerste bijeenkomst had ik al veel gekregen, wat ik kon gebruiken. Na afloop van de training kan ik zeggen dat ik meer vertrouwen heb gekregen.  Ik kan anderen beslist aanraden de workshop ook te volgen, omdat er vele onderwerpen aan bod komen en er tijd is voor zowel individu als de groep. De naam GO FOR THAT JOB! -programma zou ook GO FOR YOURSELF! kunnen zijn. Het is namelijk veel meer dan een sollicitatietraining.

De trainers waren super! Persoonlijk, oog voor detail, maar weten je ook echt te raken met wat je zou doen als geld geen rol speelt. Ik kan de workshop zeker aanbevelen aan vrienden en collega’s die op een keerpunt staan van wat ze willen!